Läxhjälp på Distans

för elever på högstadiet och SPRI i Lund

Om oss

IM är en religiöst och politiskt oberoende biståndsorganisation som grundades 1938 i Lund. Vårt mål är att bekämpa utsatthet och utanförskap. Lokalföreningen i Lund har funnits sedan 2012 och ordnar läxhjälp på två grundskolor, och en mycket annan verksamhet som Språkfika och Vänskapa. Du kan läsa mer om IM här, och om lokalföreningen här.

Läxhjälp på distans för elever på högstadiet och SPRI i Lund

Välkommna tillbaka till läxhjälpen Höstterminen 2020! Läxhjälpen är till för dig som går på grundskolans högstadium eller Språkintroduktion (SPRI) i Lunds kommun. Läs instruktionerna här under för att se hur ni använder den!

Vi har en chatt där du kan skriva frågor. Den är alltid öppen, men du kommer inte alltid att få svar direkt. Vi gör vårt bästa för att svara så fort det går och vi är alltid inne varje måndag - torsdag kl 19. Klicka på den gröna knappen för att komma in!

Vill du ha hjälp med en skrivuppgift eller liknande? Kontakta oss i chatten eller skicka in den genom att klicka på den gröna knappen. Vi tar kontakt med dig via din e-postaddress när vi har tittat på uppgiften!

Vi kommer att vara inne i ett videosamtal här varje torsdag kl. 17-19. Välkommen in för att ställa frågor eller få hjälp med läxan! Klicka på den gröna knappen.

Om du har tekniska problem med att komma åt någon av funktionerna så rekommenderar vi att du installerar och använder Google Chrome.

Här under finns några fler videosamtal. Ni ska bara gå in i dem när en läxhjälpare har sagt åt er att göra det. Annars är det ingen där.

Vill du bli volontär inom den digitala läxhjälpen?

Vi uppskattar mycket all hjälp som vi kan få! Ofta har vi ute en annons på Volontärbyrån om vi är i behov av fler läxhjälpare. Vi har även ett anmälningsformulär uppe i högra hörnet av denna sida, eller, om du är på mobilen, via menyn i vänstra hörnet. Vi kommer senare att be dig skaffa ett utdrag ur Belastningsregistret innan du kan börja som volontär.